بالاخره با بیمه شخص ثالث آشتی کردم

زمان مطالعه: 10 دقیقه
بشنویم
0:00
/
بیمه شخص ثالث بانک سامان
نویسنده :جعفر تکبیری تاریخ:1400/12/3
در بین فامیل و دوست و آشنا رکورددار جریمه بیمه شخص ثالث بودم! نمی‌دانم چرا پرداخت این حق بیمه برایم بسیار سنگین به نظر می‌رسید و به همین دلیل یا بابت دیرکرد جریمه می‌شدم یا ماشینم توسط نیروی انتظامی به پارکینگ منتقل می‌شد.
بارها دوست صمیمی‌ام به هم گفته بود که هزینه پارکینگ بسیار بیشتر از حق بیمه یک‌ساله می‌شود اما من همچنان گارد عجیبی نسبت به این موضوع داشتم.
رانندگی‌ام بسیار خوب بود؛ شاید هم به همین خاطر زیر بار پرداخت حق بیمه نمی‌رفتم چون فکر می‌کردم امکان ندارد من تصادف بکنم. این غرور چندین سال ادامه پیدا کرد تا این‌که لحظه موعود فرا رسید...

حادثه تلخ

شاید فکر کنید منظور من از لحظه موعود تصادف خودم است؛ اما باید بگویم که سخت در اشتباه هستید! من در رانندگی بسیار ماهرم و به قول قدیمی‌ها «دم به تله» نمی‌دهم. یک روز مانند همیشه در حال وبگردی با لپ‌تاپم بودم که ناگهان با صدای جیغ مادرم به خودم آمدم؛ شتابان به‌سوی پذیرایی دویدم و از او پرسیدم:
-    من: چه شده؟ نگرانم کردی.
-    مادر: شوهر خواهرم تصادف کرده و در کما است.
بعد از شنیدن این خبر فوراً لباس‌هایم را پوشیدم و همراه با مادرم به سمت بیمارستان حرکت کردیم. متأسفانه تصادف شدیدی اتفاق افتاده بود و دست‌وپاهای شوهرخاله‌ام کاملاً شکسته بود. به‌سوی پزشک معالج رفتم و از او پرسیدم:
-    من: خوب می‌شود؟ از کما درمی‌آید؟
-    پزشک: بله آسیب جدی به سرشان وارد نشده اما احتمال قطع یکی از دستانشان وجود دارد؛ اما ما همه تلاشمان را می‌کنیم تا جلوی این اتفاق را بگیریم.
بهت زده به پزشک خیره شدم؛ چیزی که شنیده بودم را نمی‌توانستم هضم کنم...

بعد از تصادف

متأسفانه به خاطر آسیب‌های جدی و جلوگیری از پخش عفونت در کل بدن یکی از دستان شوهر‌خاله‌ام قطع شد. چندین روز از این ماجرا گذشته بود اما هیچ‌کدام نمی‌توانستیم این حادثه را باور کنیم.
چاره‌ای نبود؛ بالاخره باید به روال زندگی عادی بازمی‌گشتیم وگرنه ممکن بود اتفاقات بدتری برایمان رخ دهد.
در تمام پروسه دریافت خسارت بیمه شخص ثالث، من شوهرخاله‌ام را همراهی و به او کمک می‌کردم. اولین نقطه عطف زندگی من هنگامی اتفاق افتاد که مبلغ خسارت را دیدم:
-    ۳۲۰ میلیون تومان بابت خسارت مالی تصادف؛
-    ۴۸۰ میلیون تومان بابت آسیب و قطع عضو؛
با تعجب از شوهرخاله‌ام پرسیدم:
-    من: مگر میزان خسارت بیمه شخص ثالث ۱۶ میلیون تومان نبود؟
-    شوهرخاله: بله اما این کمترین میزان است؛ اگر حق بیمه بیشتری بدهی می‌توانی خسارت بیشتری هم دریافت کنی.
-    من: پس دلیل دریافت این مبالغ بالا این است که شما حق بیمه بیشتری پرداخت کرده‌ای؟
-    شوهرخاله: بله.
-    من: تفاوتش چقدر است؟ حتماً خیلی زیاد است که ۱۶ میلیون تومان را به ۳۲۰ میلیون تومان تبدیل می‌کند!
-    شوهرخاله: بستگی دارد که تو به چه چیزی زیاد بگویی!
-    من: یعنی چه؟ متوجه منظورت نشدم.
-    شوهرخاله: فرض کن که فاقد بیمه‌نامه هستی و برای اولین‌بار اقدام می‌کنی؛ حق بیمه پایه یعنی کمترین مبلغ حدود ۵.۹۲۰.۷۷۷ تومان است و خسارتی که می‌توانی بابت آن دریافت کنی ۱۶ میلیون تومان است. حالا اگر ۷.۹۱۴.۳۲۴ تومان پرداخت کنی، می‌توانی به‌جای ۱۶ میلیون تومان تا سقف ۳۲۰ میلیون تومان از شرکت بیمه خسارت بگیری! با خودت محاسبه کن؛ مابعد تفاوتش ۱.۹۳۳.۵۴۷ هزار تومان می‌شود؛ زیاد است یا کم؟
-    من: با خنده گفتم بهتر است اصلاً پاسخ این سؤال را ندهم چون واقعاً خنده‌دار است! این مبلغ را اگر به‌صورت ماهیانه حساب کنیم ۱۶۶.۱۲۸ تومان می‌شود؛ حتی به خرج رستوران دو نفر هم شاید نرسد!
صحبت‌های شوهرخاله‌ام فکرم را مشغول کرد؛ هزینه‌ای که من بابت جریمه دیرکرد می‌پرداختم اصلاً با این مبالغ قابل‌مقایسه نبود. بعدش هم من فکر می‌کردم که بیمه شخص ثالث فقط ۱۶ میلیون تومان خسارت می‌دهد و با وجود اجباری بودن ارزش سرمایه‌گذاری ندارد؛ اما حالا که پای ۳۲۰ میلیون تومان وسط است ماجرا خیلی فرق می‌کند!
فکر می‌کنم بعد از چندین سال بالاخره راضی به آشتی با بیمه شخص ثالث شدم!

بیمه شخص ثالث سامان

به توصیه شوهرخاله‌ام بیمه شخص ثالث سامان را انتخاب کردم؛ چون خودم به چشم دیدم که چقدر فرآیندهای دریافت خسارت بهینه و ساده‌تر از سایر شرکت‌‌های بیمه بود؛ به‌قول‌معروف اذیت بی‌مورد نمی‌کردند و اگر مدارکمان نقصی نداشت فوراً پروسه پرداخت خسارت آغاز می‌شد.
در حین تکمیل فرم‌های لازم تصمیم گرفتم سؤالاتم را نیز از کارمند بیمه بپرسم:
-    من: بیمه شخص ثالث چه مواردی را پوشش می‌دهد؟
-    کارمند بیمه: به‌غیراز تصادف که اگر عمدی یا به‌قصد خودکشی نباشد مواردی مانند آتش‌سوزی، واژگونی، سقوط، سرقت و... نیز تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار دارد.
-    من: این موارد فقط برای خسارت‌های مالی بود؛ درست است؟ خسارت‌های جانی چطور؟
-    کارمند بیمه: چیزی که بیمه شخص ثالث را بسیار ارزشمندتر می‌کند جبران خسارت‌های جانی آن است. فرض کنید در تصادف مقصر هستید و شخص مقابل شما راهی بیمارستان شود؛ کافی است یک عمل جراحی ساده انجام بدهد تا دیگر زیر بار هزینه‌های سنگین بیمارستان نتوانید کمرتان را راست کنید. بیمه شخص ثالث هزینه بیمارستان، قطع عضو یا خدایی نکرده دیه فوت طرف مقابل شما را می‌پردازد. البته این موارد به میزان حق بیمه پرداختی شما نیز بستگی دارد.
-    من: الآن برای پراید من که از تولید آن چهار سال گذشته است چه میزان حق بیمه تعیین می‌شود؟
-    کارمند بیمه: حق بیمه پایه (کمترین میزان) برای خودروی شما ۲.۲۹۴.۳۰۰ تومان است.
-    من: حق بیمه ماشین شوهرخاله من بیشتر از این مبلغ بود.
-    کارمند بیمه: ماشین ایشان چه بود؟
-    من: پژو ۲۰۶ تیپ ۵.
-    کارمند بیمه: طبق آخرین مصوبه بیمه مرکزی حق بیمه پایه خودروهای بالای ۴ سیلندر ۳.۰۱۸.۴۰۰ تومان است؛ به همین دلیل حق بیمه ایشان از شما بیشتر است.
-    من: خب اگر بخواهم از بیشترین پوشش بیمه یعنی دریافت خسارت ۳۲۰ میلیون تومانی استفاده کنم، حق بیمه شخص ثالث سالانه پراید من چقدر می‌شود؟
-    کارمند بیمه: حدوداً ۶.۷۸۶.۹۲۸ میلیون تومان می‌شود.
-    من: جالب است؛ تفاوت حق بیمه تفاوت فاحشی ندارد اما جبران خسارت آن خیلی فرق می‌کند؛ ۱۶ میلیون تومان کجا و ۳۲۰ میلیون تومان کجا!
-    کارمند بیمه: بله دقیقاً همین‌طور است. ما همیشه به مراجعه‌کننده‌هایمان توصیه می‌کنیم تا با پرداخت کمی مبلغ بیشتر خیال خود را از بابت همه‌چیز راحت کنند. در پراید تفاوت حق بیمه پایه با حداکثر حق بیمه ماهانه ۳۶۷ هزار تومان است! تازه اگر تصادف هم نداشته باشید حق بیمه‌تان شامل تخفیف شده و حتی از این مقدار هم کمتر می‌شود!
-    من: راستی خوب شد گفتید، تخفیف‌ها چگونه محاسبه می‌شوند؟
-    کارمند بیمه: اگر تصادف نداشته باشید هرسال ۵ درصد میزان تخفیف‌تان افزایش پیدا می‌کند؛ در سال چهاردهم و به بعد میزان تخفیف ۷۰ درصد شده و دیگر افزایش پیدا نمی‌کند.
-    من: اگر تصادف کنیم تخفیف بیمه‌مان از بین می‌رود؟
-    کارمند بیمه: سؤال بسیار خوبی پرسیدید؛ این‌یکی از اشتباهات متداول مردم است که فکر می‌کنند با یک‌بار تصادف تمامی تخفیف‌های آن‌ها از بین می‌رود!
-    من: مگر از بین نمی‌رود؟!
-    کارمند بیمه: بستگی به تعداد تصادفات شما دارد؛ فرض کنید شما به میزان ۷۰ درصد و معادل ۱۴ سال تخفیف دارید؛ در اولین تصادف، ۲۰ درصد از میزان تخفیف شما کاسته می‌شود؛ یعنی ۷۰ درصد تخفیف به ۵۰ درصد تخفیف تبدیل می‌شود. در تصادف دوم ۳۰ درصد و در تصادف سوم و به بعد ۴۰ درصد از میزان تخفیف شما کاسته می‌شود.
-    من: این جریمه برای خسارت مالی است یا خسارت جانی؟
-    کارمند بیمه: این موارد برای خسارت‌های مالی بود؛ اگر خدایی نکرده دچار خسارت‌های جانی شوید در تصادف اول ۳۰ درصد، در تصادف دوم ۷۰ درصد و در تصادف سوم و به بعد ۱۰۰ درصد از میزان تخفیف‌های شما از بین می‌رود.
-    من: راستی امکان بخشودگی جریمه دیرکرد وجود دارد؟
-    کارمند بیمه: فقط درصورتی‌که دلیل دیرکرد حق بیمه شما نیروی انتظامی باشد؛ فرض کنید به دلیل هرگونه تخلف خودروی شما توسط پلیس توقیف یا به پارکینگ منتقل شده است و همین موضوع سبب دیرکرد پرداخت حق بیمه شخص ثالث شما می‌شود؛ فقط در این حالت جریمه دیرکردتان مورد بخشودگی قرار می‌گیرد.
-    من: پس در حالت‌های دیگر جریمه دیرکرد بخشیده نمی‌شود؟
-    کارمند بیمه: خیر؛ به‌هیچ‌وجه.
-    با تمامی این تفاسیر بازهم بیمه شخص ثالث ارزش دارد و فرد را از مخمصه نجات می‌دهد.
-    کارمند بیمه: بله دقیقاً؛ درست است که اگر بیمه شخص ثالث نداشته باشید نمی‌توانید ماشینتان را بفروشید یا هرلحظه امکان دارد که پلیس خودروی شما را به پارکینگ منتقل کند اما در کل وقت تصادف مثل یک فرشته نجات است.
بعد از اتمام مراحل و دریافت بیمه‌نامه، برای اولین بار نسبت به بیمه شخص ثالث احساس رضایت و امنیتی کامل داشتم.

جمع‌بندی

بد نیست بدانید که اگر قبلاً تحت پوشش بیمه شخص ثالث شرکت دیگری بوده‌اید و اکنون می‌خواهید مشتری بیمه سامان شوید، تمامی تخفیف‌ها و سوابق شما پابرجا خواهند بود و هیچ‌گونه مشکلی برای آن‌ها به وجود نمی‌آید. همچنین در هنگام فروش ماشین امکان انتقال تخفیف‌های بیمه شخص ثالث به مالک جدید وجود دارد.
امیدوارم شما هم مانند من با پرداخت حداکثر حق بیمه شخص ثالث، خیال‌تان را به‌صورت کامل از بابت خسارت‌های مالی و جانی آسوده کنید!
 
برچسب :

نظرات
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
بيشتر
1400/9/10 چهارشنبه