اعتماد کنیم یا نکنیم؟!

زمان مطالعه: 7 دقیقه
بشنویم
0:00
/
ضمانت نامه پیش پرداخت
نویسنده :جعفر تکبیری تاریخ:1400/11/11
شما ابتدای هر کاری اعتماد می‌کنید تا خلافش به شما ثابت شود یا این که از همان اول بی‌اعتمادید تا به مرور زمان اعتماد شما را به دست آورند؟
فرض را بر این بگذارید که تمام دارایی‌تان در حال حاضر، 1میلیارد و 850 میلیون تومان است. قصد دارید با این دارایی برای خودتان خانه‌ای مناسب تهیه کنید؛ خانه‌ای که هم با هدف سرمایه‌گذاری و فروش باشد و هم برای مدتی در آن سکونت داشته باشید.
در انتخاب بین دو گزینه می‌مانید؛ اولین گزینه برجی شکیل با 11 طبقه است که تراس آن به شما ویوی دریا می‌دهد و نصبیجات آن (کابینت، سرویس بهداشتی، پکیج و غیره) به‌طور کامل نصب نشده.
علاوه بر این، این ساختمان پایان کار ندارد، در نتیجه تا 6-7 ماه بعد از خرید سندی در کار نخواهد بود.
اما با وجود همه این‌ها، پارکینگ جادار، نگهبانی 24 ساعته، لابی باکلاس و روف گاردن ویوی ابدی دریا، مواردی است که حسابی هوس خرید را به تن‌تان می‌اندازد. در کنار همه این‌ها، قیمت این واحد 2 میلیارد و 400 میلیون گذاشته شده و این در حالی است که بقیه واحد‌های این برج، حدود 5 میلیارد تمام می‌شوند.
فروشنده این واحد قبلاً به صورت پیش‌فروش واحد را خریده و حالا ادعا می‌کند که می‌خواهد زیر قیمت آن را بفروشد. شما می‌دانید که پول کافی برای خرید این واحد را ندارید؛ اما اگر همین حالا هم واحد را بخرید، دو برابرش را سود می‌کنید! این گزینه اولی است که حسابی قلقلک‌تان می‌دهد.
گزینه دوم خانه بی‌دردسرتری است؛ یکی از خیابان‌های معروف شهر است که نیمچه ویویی از دریا دارد. برج نیست؛ اما منزل بی‌کیفیتی هم نیست. قیمت آن را 1 میلیارد و 800 میلیون گذاشته‌اند و سند آن هم حاضر و آماده است.
اگر این واحد را بخرید، همه‌چیزش آماده است و نیازی به هزینه اضافی نیست؛ اما این خانه به شکیلی برج قبلی نیست و در فروش آن هم سود زیادی نخواهید کرد.
حالا انتخاب شما کدام است؟

پیمانکار و کارفرما + داستان‌هایی که همیشه می‌شنویم!

اگر همه پول‌تان به علاوۀ 500- 600 میلیونی که از دیگری قرض یا وام گرفتید را در آن برج سرمایه‌گذاری کنید و در آخر فروشنده آن را به چند نفر دیگر هم بفروشد چه کاری می‌توانید بکنید؟
اسم من را بگذارید آدم بدبین، اما من همه جوره‌اش را دیدم!

یادم است سال‌ها پیش که در نزدیکی دادگستری کار می‌کردم، کسی از کرج آمده بود شمال تا طرح شکایت کند. قضیه شکایت از قرار زیر بود.
ظاهراً کارفرما مبلغی را به پیمان کار برای ساخت ویلاهای شهرکی داده بود. در قراردادشان قید شده بود که درب ضدسرقت و پنجره‌های دوجداره نصب شود، اما وقتی که کارفرما خانه را تحویل می‌گیرد، متوجه کم‌کاری پیمانکار می‌شود.
ظاهراً پیمانکار خانه را به بدترین شکل ممکن طراحی می‌کند و می‌سازد. همه لوازم را معمولی می‌گیرد. این در حالی بود که کارفرما مبلغ لازم برای خرید بهترین متریال ساخت را تقدیم پیمانکار کرده بود!
سرتان را درد نمی‌آورم؛ خودتان قصه‌های مشابه این را هم شنیده‌اید و هم دیده‌اید. پس مستقیم اصل مطلب را عنوان می‌کنم؛ ضمانت‌نامه پیش پرداخت به نفع کارفرما!

ضمانت‌نامه پیش‌پرداخت

در بعضی از قراردادها فروشنده یا پیمانکار برای اینکه کارش را شروع کند، درخواست پیش‌پرداخت می‌کند. معمولاً این پیش‌پرداخت درصدی از قیمت کل کالا یا خدماتی است که قرار است انجام شود یا به فروش برسد.
در چنین موقعیتی برای کارفرما هم مسئله اعتماد مطرح می‌شود. بعضی وقت‌ها پیش می‌آید که ماشین آلات کارخانه‌ها خریداری می‌شوند؛ اما در زمان مقرر به آن‌ها تحویل داده نمی‌شوند. در چنین شرایطی معمولاً کارخانه‌ها با ضرر روبه‌رو می‌شوند. به همین خاطر در چنین موقعیت‌هایی ضمانت‌نامه پیش پرداخت می‌تواند برای شما گزینه مناسبی باشد.
ضمانت نامه پیش‌پرداخت برای اینکه کارفرما از انجام کارها اطمینان حاصل کند، توسط پیمانکار و به نفع همان کارفرما صادر می‌شود.
بانک سامان در این موارد به کمک شما می‌آید و برای شما ضمانت پیش‌پرداخت را صادر می‌کند.
شرایط دریافت ضمانت‌نامه پیش پرداخت از بانک سامان

برای دریافت ضمانت‌نامه پیش پرداخت از بانک سامان، باید شرایط زیر را داشته باشید:

  • همه اشخاص حقیقی که 18 سال‌شان تمام شده باشد و سابقه چک برگشتی یا مطالبات جاری در سیستم بانکی کشور نداشته باشند، می‌توانند برای دریافت ضمانت‌نامه پیش پرداخت اقدام کنند.
  • همه افراد حقوقی که شرایط زیر را داشته باشند، می‌توانند ضمانت‌نامه پیش‌پرداخت دریافت کنند.
  • اشخاص حقیقی‌ای که در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده باشند و شماره ثبت و شناسه ملی داشته باشند.
  • همه مدیران، اعضای هیئت‌مدیره و امضاداران که سابقه چک برگشتی و بدهی جاری در سیستم بانکی کشور نداشته باشند.
برای دریافت این ضمانت‌نامه، باید به نزدیک‌ترین شعبه بانک سامان در نزدیکی خودتان مراجعه کنید.

جمع‌بندی

اگر شما بودید، واحد بدون سند در برج را می‌خریدید یا خانه بی‌دردسر؟
دیدگاه جالب و در عین حال درستی وجود دارد که می‌گوید اگر شما بودجه‌ای (برای مثال) به میزان 10 میلیارد دارید، ریسک 2 میلیارد از این بودجه، اشکال منطقی ندارد، اما اگر تمام سرمایه‌تان را بخواهید ریسک کنید، دلیل منطقی‌ای برای آن وجود ندارد.
در نتیجه، بهتر است در چنین مواردی حتماً هوشمندانه عمل کنید. در هر صورت مسئله اعتماد جزو مسائل شایع و غیرقابل پیش‌بینی است. اگر می‌خواهید مبلغی را برای انجام کاری به پیمانکار بدهید، بهتر است به بدترین اتفاق‌هایی که ممکن است بیفتد هم فکر کنید؛ همان اتفاق‌هایی که اصلاً دور از انتظار نیست.
 

دیدگاه‌ شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
1400/9/10 چهارشنبه