کلاهبرداریهای تلفنی و ایمیلی
- پیشنهادهای جذابی را که ازطریق تلفن، ایمیل و صفحات اینترنتی دریافت میکنید، بسیار محتاط مورد بررسی قرار دهید.
- پیشاز پاسخگویی به این پیشنهادها، قانونمندبودن فعالیت شخص یا شرکت پیشنهاددهنده را مورد بررسی قرار دهید.
- توصیه میکنیم از پاسخگویی به ایمیلهای همگانی که ارائه مزایایی را تعهد کرده و در مقابل درخواست دریافت اطلاعات هویتی شما را دارند خودداری کنید.
- پیشنهادهای شغلی که با عنوان "کار در منزل" در صفحات اینترنتی ارائه میشود را با هشیاری بررسی کنید. در بسیاری موارد، شرکتهای کلاهبردار درخواست افتتاح حساب یا جابهجایی پول را از شما دارند.
کلاهبرداریهای فیشینگ
کلاهبرداری فیشینگ فرایندی است شبیه به کلاهبرداریهایی که ازطریق بازاریابیهای تلفنی انجام میشود، با این تفاوت که برای این کار از ایمیل استفاده میکنند.
در این نوع کلاهبرداری، مجرمان نسبتبه ارسال ایمیل برای میلیونها نفر اقدام میکنند، به این امید که حداقل تعداد معدودی از افراد اقدام به انتقال وجه یا ارائه اطلاعات مهمی مانند نام کاربری، رمز عبور، شماره کارت بانکی و... کنند. خلافکاران از این اطلاعات برای سرقت هویت شخص استفاده میکنند.
برای آنکه ازطریق کلاهبرداری فیشینگ مورد سوءاستفاده قرار نگیرید، توصیه میکنیم:
- هرگز مشخصات فردی و مالی خود را در پاسخ به تماسهای تلفنی، نمابرها و ایمیلهای کلی، صرفنظر از ظاهر رسمی و قانونی آنها، ارائه نکنید.
- از کلیک روی لینکهای موجود در ایمیلها تا زمانی که از هویت ارسالکننده آن اطمینان ندارید پرهیز کنید. بسیاری از ایمیلهای فیشینگ حاوی لوگوی شرکتهای معروف بوده یا ظاهر آنها طوری قانونمند طراحی میشود که دریافتکننده تصور کند از سوی ادارههای دولتی و خصوصی ارسال شده است. اغب اوقات لینکهای موجود در این ایمیلها شما را به صفحات اینترنتی کلاهبردار میبرد. توصیه میکنیم در این موارد نشانی اینترنتی را به دقت بررسی کنید. بهتر است بهصورت مستقیم و بدون استفاده از لینک دریافتشده به سایت شناختهشده مراجعه کنید. همچنین ممکن است هشداری را در صفحه اصلی مبنیبر ارسال ایمیل فیشینگ توسط کلاهبرداران مشاهده کنید.
- از پاسخ به ایمیلهایی که حاوی هشدار درباره آثار احتمالی ناشیاز عدم تأیید مشخصات فردی یا مالی شماست خودداری کنید. برای تأیید اعتبار این ایمیلها، ازطریق تلفن و مراجعه به نشانی اینترنتی که از صحت آن اطمینان دارید، با سازمان یا شرکت مربوطه تماس بگیرید.
- صورتحساب کارتهای بدهی و بانکی خود را مرتباً بررسی کنید. درصورت مشاهده تراکنشهای غیرمجاز و ناآشنا، حتی به میزان بسیار کم، فوراً مسئولین را آگاه کنید. بسیاری سارقان از تراکنشهای ناچیز که کمتر مورد توجه افراد قرار میگیرد استفاده میکنند. این دسته از تراکنشها همچنین برای آزمایش حسابهای بانکی و رهگیری شمارهها برای سوءاستفاده در آینده مورد بهرهبرداری قرار میگیرند.
- هنگام ارائه اطلاعات مالی خود بهصورت اینترنتی، به دنبال قفل اینترنتی یا آیکون کلید در پایین جستجوگر اینترنتی باشید. خوب است بدانید اکثر صفحات اینترنتی امنیتی (نه تمام آنها) از پیشوند "https" در نشانی اینترنتی خود استفاده میکنند.
- اگر اطلاعات مالی خود را به ایمیل مشکوکی ارسال کردهاید، فوراً با مدیریت بازرسی بانک سامان تماس بگیرید تا ما بتوانیم از حساب و هویت شما محافظت کنیم.
- موارد مشکوک را به پلیس فتا گزارش دهید.
کلاهبرداری با استفاده از بدافزار
- بدافزار، نوعی نرمافزار است که توسط خلافکاران برای ایجاد گسیختگی در عملیات رایانه، جمعآوری اطلاعات حساس یا دسترسی غیرمجاز به سامانههای رایانهای طراحی میشود. اصطلاح بدافزار برای توصیف هر نوع نرمافزار یا کد رایانهای طراحیشده برای سوءاستفاده از رایانه و دادههای موجود در آن به کار میرود. ویروسها، کرمها، اسبهای تروآ و سایر برنامههای مخرب رایانهای ازجمله بدافزارها هستند.
بانک سامان نکات زیر را برای کاهش امکان رهاسازی بدافزارها روی رایانه یا شبکه شما توصیه میکند:
وصلههای امنیتی و امضاهای ضد ویروس را بهروز رسانی کنید.
فقط آن دسته از ایمیلها و پیوستهایی را که از منابع ارسال آن اطمینان دارید باز کنید.
پیشاز بازکردن پیوست ایمیلها، آن را با برنامههای ضد ویروس اسکن کنید.
پیامهای ناخواسته را بدون بازکردن پاک کنید.
روی لینکهای ارسالی توسط اشخاص ناشناس کلیک نکنید.
تمام فایلهای مربوط به یک راهکار امنیتی اینترنتی را پیشاز انتقال به سامانه خود اسکن کنید.
صرفاً فایلهایی را که از منابع ارسال آن اطمینان دارید به کامپیوتر خود منتقل کنید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر
با مدیریت بازرسی بانک سامان به شماره 23095401-021 تماس بگیرید.
ازطریق ایمیل CCO [at] sb24 [dot] com با ما مکاتبه کنید.